Troben sana i estàlvia la nena de tres anys que algú s'havia endut de l'escola a Calella per "error"

Els Mossos intenten esclarir les circumstàncies dels fets i el paper de l'escola

Han trobat bé l'Amèlia, la nena de tres anys de Calella que havia desaparegut quan sortia de l'Escola El Far, ubicada a la Fàbrica Llobet, perquè algú se l'ha emportat "per error", segons ha dit el cap de la comissaria dels Mossos d'Arenys de Mar, l'inspector Salvador Rossell. 

Les alarmes han saltat quan els pares han anat a buscar la petita a l'escola i no l'han trobat. No hi era perquè una estona abans d'acabar les classes un individu havia anat a buscar una nena de nom Amèlia i que feia P3. Més enllà d'això, però, els Mossos no volen dir res, almenys fins que la investigació aclareixi els fets. 

Segons ha informat SER Catalunya, l'individu que ha anat a l'escola i s'ha endut la nena seria el pare d'una altra menor que també es diu Amèlia i que feia molt de temps que no veia. L'home hauria anat a la llar d'infants pensant que la seva filla encara hi estava matriculada i, com que no l'ha trobat, ha anat a l'escola del costat, que és El Far, demanant per l'Amèlia, i s'ha endut una nena equivocada. 

Rossell ha dit que l'error d'aquest senyor ha provocat una "alarma social" que ha fet activar policies locals, Mossos i Protecció Civil. Ara caldrà aclarir les circumstàncies de l'incident i el paper dels responsables de l'escola. "S’està investigant, i no hi ha conclusions concretes", ha afirmat Rossell.

Després d'unes hores d'angoixa, l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha anunciat a les xarxes socials que havien trobat la nena "sana i estàlvia". En una piulada posterior, els Mossos han afegit que la nena ha sigut localitzada en bon estat de salut a Tordera, a uns 15 quilòmetres de l'escola.

La Policia Local de Calella, els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil buscaven la menor després que algú que no és el pare ni la mare de la petita l'ha anat a recollir a l'escola mitja hora abans que acabessin les classes. 

El mitjà local Calella.com ha explicat que l'individu en qüestió és un home d'avançada edat que ha preguntat per la menor. Quan els pares l'han anat a buscar s'han adonat que ja no hi era. La nena, que fa P3 a l'escola, anava vestida amb uns leggings grisos, samarreta rosa i jaqueta de color gris i portava una motxilla amb un dibuix d'un lleó, segons el mateix mitjà. La policia ha difós fotos de la nena a les xarxes.

Segons ha informat l'agència Efe, abans de trobar la nena, els pares de la petita estaven a punt de posar la denúncia davant els Mossos d'Esquadra, que s'havien coordinat amb la Policia Local per tractar d'ubicar la menor. Des de l'Ajuntament també havien fet una crida a la ciutadania per mirar de trobar la petita, mentre que l'alcaldessa, Montserrat Candini, havia demanat la "màxima col·laboració".