Els joves que anaven a gran velocitat en patinet per la Diagonal l'havien robat

La Guàrdia Urbana intenta trobar ara el taxista que va gravar la imprudència 

El noi que es veu circulant amb un patinet per la Diagonal amb una acompanyant en un vídeo que s'ha fet viral a les xarxes socials ha declarat el matí d'aquest dijous als jutjats acusat d'aprovació indeguda del patinet que es veu al vídeo. S'hauria dirigit a una botiga a interessar-se per aquest vehicle de mobilitat personal, hauria dit que el volia provar i se l'hauria endut.

Els Mossos han instruït la declaració com a investigat d'aquesta persona paral·lelament a l'acció de la Guàrdia Urbana, que ha anunciat que tramitarà la sanció per circular per una via en la qual no està permès fer-ho, perquè eren dues persones i el vehicle no ho permet i perquè anaven a més velocitat de la permesa dins la ciutat. El noi és major d'edat i hauria comès altres infraccions anteriorment.

La Unitat d'Investigació de Prevenció d'Accidents (UIPA) de la Guàrdia Urbana de Barcelona el va identificar gràcies a la col·laboració ciutadana després que es viralitzés el vídeo, gravat per un taxista que conduïa a uns 70 quilòmetres per hora mentre feia la filmació, probablement amb un telèfon mòbil. De fet, la Guàrdia Urbana està intentant localitzar el taxista, perquè la investigació també el podria afectar, ja que conduïa amb el mòbil a la mà i a més velocitat de la permesa dins la ciutat. 

Fonts municipals han indicat a l'ACN que els dos ocupants del patinet elèctric podrien haver incorregut en una infracció de l'ordenança de circulació de vehicles, reformada recentment per incloure-hi aparells com el patinet de les imatges, concretament el setembre del 2017. 

També subratllen que, en el cas de les imatges en qüestió, el patinet hauria d'haver estat circulant pel carril bici de la Diagonal, no pel carril ordinari, i a un màxim de 30 quilòmetres per hora, una velocitat que al vídeo la parella sembla superar.

Aquest any hi ha hagut uns 70 accidents a Barcelona amb vehicles de mobilitat personal implicats.
 

Més continguts de