Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

C’s: “Abertis no pot seguir tenint un benefici net de 80 cèntims per euro recaptat”

El portaveu del partit, Jordi Cañas, insta el Govern a renegociar i suspendre els contractes “abusius” de la concessionària d’autopistes. Alerta que amb les retallades que aplica la Generalitat és “abusiu” que Abertis tingués 600 milions de benefici net el 2011

El portaveu de C’s, Jordi Cañas, ha anunciat aquest dimarts una moció al Parlament per reclamar al Govern que renegociï i suspengui els convenis “abusius” que la concessionària d’autopistes Abertis té signats amb la Generalitat. Per Cañas, “la concessionària monopolítica a Catalunya no pot seguir tenint un benefici de 80 cèntims per cada euro que recapta als peatges, és a dir, un 80% de benefici net”.

“Mentre la Generalitat renegocia amb proveïdors, suspèn contractes, redueix clàusules, suspèn acords sindicals, retalla prestacions sanitàries i educació, la llei de dependència, retalla a les escoles bressol, escoles de música... sembla que l’únic intocable són els contractes de concessió de peatges, encara que tinguin clàusules abusives”, ha advertit Jordi Cañas. A més, ha deplorat que amb les adversitats econòmiques i financeres que pateix el país, Abertis tingués el 2011, segons ell, 600 milions de benefici net.

Davant aquests “abusos”, C’s ha exigit al Govern que suspengui de forma immediata els contractes de concessió dels trams d’autopista amortitzats, i que limiti el benefici net d’Abertis a paràmetres de “normalitat” com serien entre el 20 i el 25%, però en cap cas el 80%. Cañas ha carregat amb duresa contra Abertis i CiU, que ha considerat que “són el mateix, es parasiten els uns als altres”. Ha deplorat que el Govern no faci fer a la concessionària “cap esforç” davant la greu situació econòmica de la Generalitat i els esforços que sí que es fan fer a la ciutadania.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de