MEDI AMBIENT

El CCCB reuneix ‘solucionadors’ per salvar el planeta

L’entitat Atlas of the Future reuneix el 13 de març vinent al CCCB deu experts d’uns quants camps, destacats per la seva capacitat d’innovar, per buscar solucions que ajudin a salvar el planeta. Amb el títol Fixing the future (Arreglant el planeta), i amb la col·laboració del diari ARA, a la jornada hi podran participar un màxim de 300 persones.

Els experts convocats tenen en comú que han trobat solucions a reptes globals, que semblava que no en tenien, i les han posat en pràctica. Són, doncs, solucionadors del futur. Com l’economista revelació Kate Raworth, la periodista científica del Guardian Gaia Vince, el guanyador del BBC Future Food Award 2017 Richard Ballard, l’emprenedor Tony Lovell -ha reunit 100 milions de dòlars per recuperar milers d’hectàrees de terra erma a Austràlia-, l’expert en canvi climàtic Ed Gillespie i Marco Antonio Attisani, fundador de Watly, empresa que està implantant en zones desfavorides estacions d’aigua potable, energia i internet a partir del sol i d’aigües contaminades.

Al llarg de tot el dia, aquests visionaris explicaran en xerrades en format curt les experiències per canviar el món. L’objectiu és inocular en els assistents les ganes de posar en marxa projectes. L’escassetat d’aigua i d’energia, la producció i distribució d’aliments, el canvi climàtic, la desigualtat econòmica i, en definitiva, la supervivència del planeta i de la mateixa humanitat són alguns dels temes que s’hi abordaran.

Es tracta de la primera jornada organitzada per Atlas of the Future, que després d’aquesta edició de Barcelona té previst repetir l’experiència a més ciutats del món. La cita inclourà un dinar i un còctel perquè els assistents puguin conèixer personalment els conferenciants i intercanviar-hi punts de vista. L’entrada a les jornades es pot adquirir per 40 euros a través de l’ARA (el preu normal són 75 euros), i dona dret a visitar l’exposició del CCCB Després de la fi del món.