CDC demana a Rajoy que destini la partida per a l'escolarització en castellà a la compra de llibres de text

Convergència avança que presentarà una esmena als PGE per "abolir" aquesta partida

La diputada de CDC al Congrés Carme Sayós ha demanat aquest dijous al secretari d'estat d'Educació, Marcial Marín, que destini la partida d'un milió d'euros prevista als pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a l'escolarització en castellà dels alumnes que ho sol·licitin al programa d'ajudes per a la compra de llibres de text i de material didàctic. Sayós ha explicat que Convergència presentarà una esmena als pressupostos per a "l'abolició" d'aquesta partida i així poder fer efectiva la seva petició. La diputada de CDC ha fet aquesta proposta al secretari d'estat durant la comissió d'educació del Congrés.

La diputada de Convergència Carme Sayós ha expressat el seu rebuig a la disposició addicional 38 de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce), que estableix que les famílies que ho vulguin puguin reclamar a la Generalitat el pagament de l'escolarització en castellà per als seus fills.

És per això que Sayós ha demanat al secretari d'estat d'educació, Marcial Marín, que destini el milió d'euros previst als pressupostos generals de l'Estat (PGE) al programa d'ajudes per a la compra de material escolar. De fet, Carme Sayós ha avançat que Convergència Democràtica de Catalunya presentarà una esmena als comptes de l'Estat per a "l'abolició" de la partida per a l'escolarització en castellà.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja va arrencar el compromís del ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, de convocar una reunió bilateral per abordar aquest tema durant la conferència sectorial d'educació del 13 d'agost.

El secretari d'estat d'Educació, FP i Universitats, Marcial Marín, ha proposat aquest dijous abaixar la ràtio alumne/professor un 20 per cent de cara al curs 2015-2016, després que el govern espanyol hagi augmentat al 100 per cent la taxa de reposició del professorat. Ho ha fet durant la comissió d'educació del Congrés dels Diputats, on ha assenyalat que a primària la ràtio serà de com a màxim 25 alumnes per classe, a secundària de 30 i a batxillerat de 35.

Més continguts de