Societat 13/12/2011

EL CERN donarà a conèixer aquesta tarda si han trobat la partícula de Déu

Els científics del CERN presenten les darreres dades dels experiments ATLAS i CMS, en els que es busca el Bossó de Higgs

M.l.f.
1 min

Avui podria ser un dia històric per a la física. A les dues del migdia comença a el CERN, a Ginebra, el seminari en el que s'espera que es presentin noves dades sobre l'existència de la partícula de Dèu. Amb tota la precaució, el CERN avança que les dades que es presentaran no concluen del tot que el Bossó de Higgs existeixi.Ara bé, segons els rumors, el volum de dades analitzades, de milions i milions de col·lisions entre protons, i el que s'ha obtingut indica que estan a una passa de confirmar que, efectivament, el Bossó de Higgs, la partícula de Déu, existeix.

El CERN transmet la trobada per webcast a través de la seva web. Aquesta tarde, des de les dues de la tarde, milers de físics de tot el món es connectaran a través d’internet al seminari en el que els científics dels dos experiments que investiguen sobre la partícula, l’ATLAS i el CMS, donaran a conèixer els resultats.

stats