Societat 13/09/2012

La CGT culmina dos dies de vaga amb una concentració davant Ensenyament

Unes cent persones participen a la marxa, en un dia en què el seguiment de la vaga convocada per aquest sindicat és del 0,09% segons el Govern

Ara
1 min

BarcelonaUns 100 mestres i professors, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat avui davant les portes del departament d'Ensenyament de la Generalitat en el segon dia consecutiu de la vaga convocada per la CGT per protestar per la reducció de personal docent en el nou curs.

Darrere d'una gran pancarta amb el lema "Educació i sanitat pública de qualitat", els manifestants s'han concentrat a la Via Augusta de Barcelona, davant la seu del departament que dirigeix Irene Rigau.

La CGT ha convocat avui, en el primer dia de classes en secundària, una jornada de vaga que, segons les dades del departament d'Ensenyament de la Generalitat, ha tingut un seguiment del 0,09% del personal.

El mateix sindicat també va cridar ahir a la vaga en el primer dia de classes a primària i té previst impulsar la mateixa mobilització el dia 19 de setembre, coincidint amb l'inici dels cursos per a adults i la represa de l'activitat en alguns instituts de formació professional.

La vaga liderada per la CGT no compta amb el suport de la resta de sindicats, que, juntament amb famílies d'alumnes i moviments de renovació pedagògica, han donat un termini d'un mes al Govern abans de convocar una aturada, a l'espera de conèixer els pressupostos de l'any vinent.

stats