Xoc amb Colau: el CIE de la Zona Franca reclou el primer intern després de la reobertura

El ministeri desafia, amb la reobertura, l'ordre de cessament d'activitat del centre

Més llenya al foc. El centre d'internament d'estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona ha reclòs avui el primer intern, una setmana després de la seva reobertura, en plena polèmica amb l'Ajuntament de Barcelona pel veto municipal a aquesta instal·lació. De fet, la policia va impedir ahir per segona vegada l'entrada dels tècnics municipals a les instal·lacions i l'Ajuntament té previst portar avui mateix el tema als tribunals per aconseguir una ordre judicial que li permeti fer la inspecció per comprovar si, efectivament, l'espai ha reprès l'activitat i, si és així, demanar una ordre de precintament.

Segons han informat a Efe fonts pròximes a l'àmbit de l'estrangeria, l'intern que avui ha ingressat al CIE, en espera de ser extradit, ho ha fet per ordre judicial. Es tracta d'un immigrant amb antecedents per maltractament en l'àmbit familiar i trencament de condemna, segons les fonts consultades.

La polèmica està servida des que la setmana passada el consistori va anunciar que el CIE no tenia la llicència necessària per reobrir i que, per tant, no ho faria i el ministeri de l'Interior va anunciar, el mateix dia, que les instal·lacions tornaven a estar operatives després de vuit mesos tancades per obres.