El CIE de la Zona Franca impedeix l'entrada als tècnics de l'Ajuntament

El consistori manté el procediment previst i farà una segona visita a les instal·lacions els pròxims dies

L'Ajuntament de Barcelona ha enviat aquest dilluns al matí un tècnic de llicències i una lletrada al centre d'internament per a estrangers (CIE) de la Zona Franca per tal de comprovar si ha recuperat la seva activitat. El centre, però, no ha permès l'entrada a l'equip municipal i l'Ajuntament adverteix que manté obert el procediment per impedir que l'espai reobri i que en els pròxims dies té prevista una segona visita a les instal·lacions. Si en aquesta segona visita els tècnics tampoc poden accedir a l'espai, el consistori es dirigirà al jutge de primera instància per sol·licitar l'ordre de precintament. Segons han informat fonts municipals, el que es farà és informar el jutge que, davant la impossibilitat de comprovar-ho de primera mà, el consistori té indicis que hi pot tornar a haver interns al CIE.

L'Ajuntament que encapçala Ada Colau i el ministeri de l'Interior, comandat per Jorge Fernández Díaz, van xocar la setmana passada per la reobertura del CIE. L'endemà que el consistori comuniqués a la Delegació del govern espanyol a Catalunya que ordenava que el centre cessés l'activitat, l'executiu en funcions de Mariano Rajoy li va respondre desafiant-lo i va comunicar a la premsa que havia "procedit a la reobertura" de les instal·lacions perquè ja s'havien acabat les obres de reforma que s'hi feien des del novembre. Abans, l'Ajuntament havia informat que havia ordenat el tancament del CIE perquè no té la llicència d'activitat necessària ni s'adequa "als requeriments essencials de seguretat"

El tinent d'alcalde Jaume Asens ja va informar, davant del conflicte amb l'Estat, que el primer que es faria és enviar un equip de tècnics a les instal·lacions per comprovar si havien reprès l'activitat, com s'ha fet aquest dilluns. Ja es preveia la possibilitat que la direcció del centre no autoritzés l'entrada dels tècnics i s'estipulava que, en aquest cas, s'hi faria una segona visita i després es demanaria l'ordre judicial. El procediment, doncs, està seguint els passos previstos