SOCIETAT
Societat 11/06/2012

Els CIE separaran els immigrants sense papers dels que tinguin antecedents

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que també hi haurà dependències per a aquells interns que hagin de ser atesos per malaltia física o psíquica i s'aconselli separar-los de la resta

Acn
1 min

MadridEls centres d'internaments per a estrangers (CIE) separaran els immigrants que estiguin en situació irregular dels que comptin amb antecedents penals o policials. Així ho ha anunciat aquest dilluns el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant una visita en un centre de menors de Madrid amb la Comissió d'Interior. Així mateix, també hi haurà dependències per a aquells interns que, d'acord amb la prescripció d'un metge, hagin de ser atesos per malaltia física o psíquica i s'aconselli separar-los de la resta. En aquest cas, aquesta mesura serà comunicada al jutge que va autoritzar-ne l'ingrés. També es preveuen mòduls independents per permetre la separació per sexes dels interns procurant, al mateix temps, facilitar la reagrupació dels interns.

D'altra banda, els centres d'internaments de menors es passaran a anomenar "centres d'estada controlada d'estrangers" (CECE) i la direcció i la seguretat integral dels centres anirà a càrrec del Cos Nacional de Policia, mentre que la resta de serveis de caràcter assistencial els desenvoluparan funcionaris de l'Estat.

L'avantprojecte de llei serà aprovat pròximament pel consell de ministres i es preveu que els grups hi facin les seves aportacions.

Precisament, diputats del PSC, ERC, ICV, CiU i PP van visitar dijous passat les instal·lacions del CIE de la Zona Franca i van explicar que el 10% dels interns no havien comès cap delicte i es trobaven ingressats al centre per la sola raó que no disposaven dels papers en regla. Per aquest motiu, van anunciar la presentació d'una iniciativa legislativa perquè se separessin els interns amb antecedents dels que no disposessin de papers.

stats