Cobrar per celebrar matrimonis o per fer informes d'immigració: noves taxes a Barcelona per ingressar 5 milions el 2013

El govern municipal de CiU demana "un pacte" entre tots els partits polítics per tirar endavant les ordenances fiscals

El govern municipal de CiU ha proposat noves taxes, com la de cobrar per la celebració de matrimoni o pels informes d'immigració, amb les quals espera que l'Ajuntament de Barcelona ingressi 5 milions d'euros el 2013.

La tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha presentat la proposta d'ordenances fiscals de la capital catalana per a l'any 2013 i ha destacat que són "una proposta del govern de la ciutat per tirar endavant un pacte de ciutat" i "donar resposta a les necessitats de les persones en un moment de crisi".

Al costat d'aquestes noves taxes, destaca l'eliminació de la plusvàlua per execucions hipotecàries i la rebaixa del tipus d'IBI en aparcaments residencials, que beneficiarà 12.000 famílies i 1.500 pàrquings. A més, l'Ajuntament  ajornarà el pagament de l'IBI a les famílies amb dos o més membres a l'atur fins que un trobi feina.

Recasens ha destacat que les ordenances proposades per al 2013 mantenen les mesures d'estímul fiscal i finalitat social del 2012.Més continguts de