Societat 02/07/2012

El Govern recorre al partenariat públic-privat per desencallar la crisi en Cooperació

El director de l'Agència Catalana de Cooperació, Carles Llorens, i el president del Consell de Cambres de Comerç, Miquel Valls, han engegat aquest dilluns un espai de recerca de patrocinis com a "alternativa" a les retallades que hi ha hagut des del 2008

A. Balanzà / Acn
2 min

BarcelonaLa cooperació catalana, sacsejada per les retallades dels dos últims governs, ha presentat aquest dilluns un possible remei per desencallar la situació que ha portat a un desencontre profund entre l'Agència Catalana de Cooperació i les organitzacions no governamentals. El director de l'Agència, Carles Llorens, ha signat aquest dilluns un conveni amb el Consell de Cambres perquè les empreses tinguin coneixement i accés a una web on podran triar entre una bossa de projectes de diverses ONG per patrocinar. Un cop una empresa es decideixi per finançar un projecte en concret, l'agència controlarà i auditarà on van a parar els diners.

Llorens, que ha explicat a l'ARA que l'objectiu del conveni és "buscar una alternativa a les retallades que hi ha hagut des de l'anterior govern", ha reconegut que aquest no és el millor moment per anar a buscar patrocinis, però "aquesta és una porta que s'obre i que ja no es tancarà". El president del Consell de Cambres de Comerç, Miquel Valls, ha assegurat que "des del món empresarial podrem multiplicar l'impacte de l'esforç que Catalunya fa en la cooperació si aconseguim que un nombre gran d'empreses s'involucrin en projectes que revertiran en un major benestar de les persones i els territoris". Després de l'acord amb les cambres de comerç, l'ACCD té previst tancar acords similars amb Foment del Treball, Pimec i els Rotary Clubs de Catalunya.

La presentació ha tingut lloc només uns dies després que representants de les ONG catalanes es tanquessin a la seu de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament per denunciar que l'impagament de prop de 10 milions d'euros per part de l'administració està posant en perill diversos projectes de cooperació. En aquest sentit, Llorens ha reiterat que el Govern pagarà els diners que deu "tan aviat com sigui possible" però que per ara no pot avançar quan hi haurà liquiditat. "Pagarem, mai hem eludit la nostra responsabilitat", ha assegurat el secretari de Cooperació. "Encara que es tanquin, es manifestin, si no hi ha diners, no els podrem pagar. I quan hi hagi diners, els pagarem encara que no es tanquin ni es manifestin", hi ha afegit.

stats