Ciència
Societat 17/11/2011

Dos centres de recerca catalans tornen a ser exclosos del programa Severo Ochoa

El Centre de Regulació Genòmica (GRG) i l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) havien presentant al·legacions perquè van ser descartats a principis d'octubre

Agències
1 min

BarcelonaEl Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona i l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) han tornat a quedar exclosos del programa Severo Ochoa d'investigació, que dóna el ministeri de Ciència i Innovació. La notícia arriba després que els dos centres presentessin al·legacions perquè havien estat descartats en una primera volta, a principis d'octubre. El CRG ha lamentat que el programa "hagi premiat projectes científics concrets en detriment de centres d'excel·lència" i considera que el número de centres que realitzen una investigació d'excel·lència a l'Estat és major que el número d'escollits pel Severo Ochoa.

En un comunicat, ha recordat que aquest centre és el cinquè d'Europa i el setzè de tot el món en l'àmbit de la salut, segons dades del Scimago Institutions Ranking World Report 2011, que evalua la qualitat i l'impacte de les publicacions científiques de més de 3.000 centres d'arreu del món.

Quan a principis d'octubre es va conèixer que el programa havia exclòs aquests dos centres, tant el director del CRG, Luis Serrano, com el de l'ICIQ, Miquel Àngel Pericàs, van posar el seu càrrec a disposició de la Generalitat, tot i que en els dos casos no es va acceptar la dimissió.

EL CRG ha dit que confia que en properes edicions el programa Severo Ochoa basi els seus criteris de selecció exclusivament en l'excel·lència del centres i no en projectes científics.

stats