Societat 10/07/2012

Catalunya no tindrà en compte l'habitatge habitual per determinar el copagament de la dependència

Cleries diu que el Govern aplicarà la reducció proposada per Sanitat de prop del 15% de la prestació que reben els cuidadors familiars de dependents però que no l'ampliarà

Joan Faus
1 min

MadridEl conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, ha assegurat aquest dimarts que el Govern no tindrà en compte l'habitatge habitual per determinar el copagament en matèria de dependència. Aquesta és una de les possibilitats que permet la reforma de la llei de dependència, que inclou el patrimoni del dependent per determinar la quantitat que ha de pagar.

Cleries ha explicat, en declaracions als periodistes després de la conferència sectorial, que la Generalitat sí tindrà en compte la resta del patrimoni i que aplicarà la reducció proposada per Sanitat de prop del 15% de la prestació que reben els cuidadors familiars de dependents però que no l'ampliarà.

El conseller ha dit, a més, que el Govern analitzarà la reforma per si vulnera competències de la Generalitat al homogeneïtzar els criteris de prestació a tot l'Estat.

stats