Societat 09/04/2013

Tota l'oposició rebutja la proposta del PP sobre desnonaments

Els conservadors donen fins divendres a la resta de grups per tornar a presentar esmenes

Ara/efe
1 min

MadridTots els grups parlamentaris han mostrat aquest dimarts el seu rebuig a l'esborrany del PP que aglutina en un únic text els dos projectes de llei –el de la llei hipotecària i el de la iniciativa legislativa popular (ILP) de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) sobre la dació en pagament retroactiva– que hi ha en tràmit al Congrés dels Diputats per modificar la legislació hipotecària i abordar el problema dels desnonaments d'habitatges.

Durant el debat sobre el futur text a la comissió d'economia i competitivitat, el PP ha plantejat a la resta de formacions polítiques la possibilitat que aportin noves esmenes al projecte unificat durant aquesta setmana per intentar arribar a acords, segons ha explicat el portaveu d'economia dels populars, Vicente Martínez Pujalte. El nou termini per presentar esmenes expira divendres.

La propera setmana, possiblement dilluns, es reunirà de nou la ponència encarregada d'elaborar el nou text legal per, previsiblement, donar el vistiplau a l'esborrany, que s'aprovarà amb competència legislativa plena en la comissió d'economia.

En aquest sentit, el PP ha rebutjat a la junta de portaveus que el projecte de llei que finalment surti de la comissió d'economia es debati i voti en el ple del Congrés, una decisió que ha sigut criticada pel PSOE i CiU.

Al final de la comissió d'economia, els portaveus dels diferents grups parlamentaris han qualificat la proposta que el PP els va enviar divendres passat (en què s'acceptaven algunes esmenes) d'"insuficient", i han assenyalat que l'esborrany unificat causa "decepció" i pretén "tancar en fals" el problema de la legislació hipotecària i els desnonaments.

stats