Un vaixell d'investigació del CSIC rescata 194 immigrants a la deriva al Mediterrani

Estava realitzant un estudi quan va topar amb una pastera amb 480 sense papers

Un vaixell del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) que investiga el Mediterrani ha rescatat entre Grècia i Sicília una pastera a la deriva amb un total de 194 immigrants, segons han informat fonts d'aquest organisme. D'acord amb el capità del vaixell Sarmiento de Gamboa del CSIC, Maria Àngels Campos, els immigrants -encara es desconeix la seva procedència- es troben en bon estat de salut. En l'embarcació hi viatjaven 286 persones més. Aquests han estat rescatats per una fragata islandesa.

En aquests moments, el Sarmiento de Gamboa es dirigeix al port sicilià d'Augusto, on s'espera que arribi al voltant del migdia, encara que tot dependrà de l'estat de la mar, segons fonts de Salvament Marítim.

Les 194 persones van ser rescatades dimarts a la tarda entre les 16h i les 20h i van ser ateses per personal del CIS. Es troben en bon estat de salut després de rebre aliments, sucs i aigua per hidratar-los i mantes.

El Sarmiento de Gamboa va començar a navegar el 2006 i està destinat a la investigació en aigües de l'Atlàntic. La seva base d'operacions és al port de Vigo, a Galícia.