SOCIETAT
Societat 18/10/2012

Caça d'assetjadors a internet arran del suïcidi d'una adolescent al Canadà

La policia canadenca ha detingut 30 persones que utilitzaven la xarxa per difondre imatges de menors o intentar assetjar-los

Agències
1 min

BarcelonaEl suïcidi d'Amanda Todd, una adolescent que abans de treure's la vida va penjar un vídeo a YouTube en el qual denunciava el 'ciberbullying' del qual havia estat víctima, comença a portar conseqüències. La policia del Canadà ha anunciat la detenció de 30 presumptes 'ciberdepredadors' acusats d'haver difós per internet imatges de pornografia juvenil o d'haver assetjat menors. Les accions policials es duen a terme enmig un clima d'estupefacció al Canadà. La història d'Amanda Todd ha sacsejat el país. La noia es va suïcidar després d'una llarga història d'assetjaments, després que un home aconseguís que li mostrés els pits per internet i que després en difongués la imatge a la xarxa.

Els detinguts en l'operació, dirigits per la policia federal canadenca, "no estaven en contacte directe" entre ells, segons han informat els serveis de seguretat del Quebec. Tanmateix, tots estaven vinculats "per les seves activitats", que consistien "a fer servir les mateixes eines per compartir dades a la xarxa i les mateixes tecnologies i programes per buscar i contactar per internet amb els menors". La policia manté oberta la investigació i podria fer noves detencions. Un centenar d'ordinadors i discs durs ja han estat requisats.

stats