REPORTATGE
Societat 26/08/2012

Caçadors de núvols

L’afició per la meteorologia i la revolució digital han desencadenat la febre per fotografiar el cel. Parlem amb cinc catalans que viuen permanentment pendents de si plou, fa sol o llampega

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaMiren sempre amunt, no surten de casa sense una càmera de fotografiar i desapareixen de sobte quan s’acosta una tempesta com si fossin Clark Kent. Jordi Rodoreda, Josep Martínez, Ramon Baylina, Conxi Ciurana i Jaume Alegre són cinc d’entre molts aficionats a la meteorologia i a la fotografia que viuen permanentment pendents del cel, hi busquen algun fenomen estrany, un cumulunimbus esplèndid o simplement els colors més bonics de la sortida de sol.

Entre fer una foto a la sortida de sol i veure-la per televisió o als principals portals d'internet pot passar menys d’una hora. Les noves tecnologies han canviat la manera com veiem els fenòmens meteorològics i això està fent créixer l'interès dels que ja es passaven el dia mirant el cel, però fins i tot ha portat gent no iniciada a conèixer la meteorologia. Dels nostres cinc protagonistes, tres admeten que no feien fotos del cel abans de l’era digital.

Ho podeu llegir a l'Ara Premium.

stats