La Caixa i la Universitat de Vic impulsen activitats d'investigació en Medicina

La inversió es destinarà a tecnologia punta en els laboratoris i també aportaran recursos innovadors

La fundació bancària 'La Caixa' i la Universitat de Vic (UVIC) (Osona) han presentat aquest divendres un acord de col·laboració que pretén impulsar la investigació en la seva Facultat de Medicina, l'única dotada amb un sistema virtual de laboratori d'anatomia a Espanya.

Segons ha informat la universitat, la Caixa aportarà 500.000 euros que es destinaran a tecnologia punta en els laboratoris i també aportaran recursos innovadors i equipaments dissenyats per a usos docents i d'investigació per "formar als metges del futur".

La taula de visualització anatòmica 'Sectra' permet fer disseccions digitals i analitzar casos clínics perquè disposa d'una "visió més precisa de l'anatomia, des de les funcions i processos que es produeixen dins del cos humà" i, a més, la Facultat de Medicina de la UVIC és l'única d'Espanya amb aquest tipus de software.

La presentació ha comptat amb la presència del director general de fundació 'la Caixa', Jaume Giró, la presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el rector de la UVIC, Jordi Montaña, que han visitat les instal·lacions de la facultat per conèixer els equipaments i provar la taula Sectra.

Més continguts de