Societat 04/07/2012

Calor d'estiu i tempestes de tarda a l'oest

Demà els ruixats de tarda afectaran moltes més comarques, serà el dia amb més risc de pluja de la setmana

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Dimecres de cel més enterbolit, amb núvols que al matí seran més presents a les comarques de Barcelona i de Girona, i que en canvi a la tarda augmentaran sobretot a l'oest. A la majoria de comarques no hi plourà, i de fet el sol continuarà tenint força més protagonisme que els núvols. Aquesta tarda descarregaran tempestes a l'oest, els xàfecs afectaran sobretot el Pirineu i Prepirineu de Lleida, però algun dels ruixats acabarà regant també les comarques de la Franja i el pla de Lleida. Les temperatures es mantindran altes, sense que la calor sigui angoixant. Molts termòmetres superaran els 30 graus al migdia a l'interior.

Demà la inestabilitat augmentarà, i aquests xàfecs de tarda que avui regaran l'oest, demà s'acostaran també a la Catalunya Central, a moltes comarques prelitorals, i fins i tot a algunes de costa. El dijous serà, per tant, el dia amb més risc de pluja de la setmana, i fareu bé de posar-vos el paraigua a la bossa quan sortiu de casa, encara que els ruixats sempre siguin irregulars i en general de poca estona. Les temperatures recularan un parell de graus.

De cara al cap de setmana el temps serà bo, amb molt de sol, però tan divendres com dissabte s'aniran formant encara alguns núvols baixos al matí, sobretot a la Costa Daurada, és possible que per fer platja calgui esperar fins al migdia en alguns casos. Les temperatures aniran pujant i a partir de dissabte farà calor de ple estiu, els termòmetres es dispararan especialment a les Illes i al sud del País Valencià, on la calor tornarà a ser força angoixant.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats