LA MÉTEO
Societat 22/08/2011

Calor? Sí, però menys

Després del cap de setmana més calorós de l’any, avui els termòmetres marcaran uns dos graus menys

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaComencem setmana i ho fem aquest dilluns al matí amb alguns núvols baixos i bancs de boira en diversos punts de la costa Brava i de la costa Daurada que s’aniran trencant a mig matí. A la resta del territori hi tindrem un cel serè i només alguns núvols prims que van apareixent per l’oest i que en aquestes comarques més occidentals, podrien deixar quatre gotes al matí. Aquests núvols viatjaran al llarg del dia d’oest cap a est, sense cap mena de conseqüència. A la tarda, es pot formar alguna nuvolada en alguns punts del Pirineu, però, en principi, no han de deixar precipitacions.

Les protagonistes del dia continuen sent les temperatures, en aquest cas, per la davallada progressiva que aniran registrant al llarg de la setmana. Avui, els termòmetres ja marcaran uns dos graus menys, i a mesura que avanci la setmana, aquesta caiguda serà més evident. De totes maneres, avui, el SMC (Servei Meteorològic de Catalunya) encara manté activat el nivell de risc alt per temperatures altes a nou comarques de les terres de Ponent i del Pirineu més occidental: el Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, l'Urgell, les Garrigues, la Segarra, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell i el Solsonès.

Aquest descens tèrmic que tindrem al llarg d’aquest dies no vindrà acompanyat d'una inestabilització del temps, sinó que tindrem cel clar amb força sol i només de cara a mitjans de setmana podrien reaparèixer alguns xàfecs de tarda al Pirineu.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats