Societat 20/06/2011

Calorada per començar la setmana, jersei per acabar-la

Amb el pas de les hores anirà sortint el sol allà on el dia ha començat gris. Avui i demà la calor tornarà a ser de ple estiu

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaUna manta de núvols baixos tapa aquest matí el cel des del Maresme fins a l’Ebre i també moltes capitals de la Catalunya Central. Tot fa pensar que a mesura que vagi avançant el matí i el sol escalfi més els núvols s’aniran trencant, a la tarda farà sol a tots aquests indrets. Avui l’ambient serà força més càlid que ahir, les temperatures pujaran fàcilment dos o tres graus més.

Demà la calor s’accentuarà encara més, se superaran clarament els 30 graus a l’interior i la xafogor serà molt notable a la costa. El dia pot tornar a començar amb núvols baixos al litoral, sobretot a les comarques de Tarragona, però en general farà sol. Dimecres augmentarà la inestabilitat, cel mig tapat i alguns xàfecs de poca estona al Pirineu, a l'interior, o fins i tot a la Costa Daurada. Dijous també cauran xàfecs de tarda tant al Pirineu com a la Catalunya Central. La revetlla no hauria de ser plujosa enlloc, però durant les hores prèvies sí que poden sovintejar els xàfecs en aquests àmbits.

Els primers pronòstics pel cap de setmana llarg fan pensar en bon temps i en calor poc intensa. Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats