Campanya perquè la RAE accepti la paraula 'aporafobia' al diccionari

Cinc persones que van ser sensesostre inicien una campanya per incorporar la paraula que defineix la vulnerabilitat dels qui viuen al carrer

Cinc persones que van viure una situació 'sense sostre' i que estan vinculades a la Fundació Arrels han començat una campanya per demanar a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) que inclogui al diccionari la paraula 'aporafobia', que defineix  la situació de vulnerabilitat social dels qui viuen al carrer.

Segons ha informat la fundació en un comunicat que recull Europa Press, darrere la campanya hi ha el Josep, el Manuel, el David, el Joan i l'Antoni, persones que han viscut al carrer i expliquen cada setmana les seves impressions i experiències.

Per això, han llançat la iniciativa a través de l'usuari de Twitter @Placido_Mo, i animen a enviar missatges al compte @RAEInforma dijous que ve, 24 de juliol, entre les 14.00 i les 16.00, amb el 'hashtag' #AporafobiaRAE.

Així mateix, han omplert el formulari per demanar que s'inclogui aquest terme al diccionari, que expressa el rebuig de les persones que pateixen la pobresa i que encara no s'ha inclòs en el Codi Penal, encara que va ser encunyada per la filòsofa Adela Cortina fa 20 anys.

Més eines per castigar l'odi als pobres

La Fundació Arrels, que ha elaborat  un cens de la gent que dorm al carrer a Barcelona, ha explicat que el 31% d'aquesta gent ha estat víctima d'agressions verbals i físiques.