Societat 29/05/2013

Els Mossos contenen a cops de porra els bombers en una protesta davant del Parlament

Manifestació molt tensa contra la reducció de pressupost de la campanya d'incendis, sota el lema "Campanya retallada, Catalunya cremada"

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han contingut a cops de porra els bombers que protestaven a les portes del Parlament, aquest dimecres, contra la reducció de pressupost de la campanya d'incendis d'aquest estiu. Els bombers han saltat les tanques de protecció i s'han intentat acostar a l'accés principal, i en aquest moment s'han enfrontat, amb cops i empentes, amb els agents del cordó policial.

Un dels bombers que protestaven, Rafa Blanco, ha estat detingut durant aquests enfrontaments, tot i que una estona després ha estat posat en llibertat, amb càrrecs d'atemptat contra l'autoritat. La resta de manifestants han encès una foguera a pocs metres de l'accés principal del Parlament, davant de les tanques, però finalment han acceptat retrocedir de nou, per facilitar que el seu company fos posat en llibertat.

Durant tota la compareixença dels consellers d'Interior i Agricultura, el xivarri provocat pels manifestants s'ha fet notar a l'interior del Parlament, fins al punt que en alguns moments costava sentir les paraules dels consellers i els diputats. A més de fer sonar sirenes i petards, els bombers també han llençat petards, boles de fum i ous als Mossos. Quan han encès la foguera, fins i tot la pudor de cremat s'ha colat a l'interior del Parlament.

Els manifestants duien pancartes amb lemes com "Campanya retallada, Catalunya cremada" i altres de relacionats amb els riscos que suposen per als bombers les retallades en aquest àmbit. Entre altres coses, els bombers han cridat per demanar la dimissió del conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Tot i que alguns defensaven accions contundents com intentar accedir a l'edifici per la força, la concentració s'ha acabat dissolent per celebrar una assemblea al Parc de la Ciutadella.

stats