Societat 13/07/2011

El casal del nen mort i la piscina de Can Dragó tenien prou monitors i socorristes, segons l'Ajuntament

La quarta tinent d'alcalde assegura que l'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort

Acn
2 min

BarcelonaEl nen de tres anys que ha mort aquest dimecres a la piscina municipal de Can Dragó, al districte de Nou Barris de Barcelona, formava part d'un grup de quinze nens que anaven acompanyats per cinc monitors, una ràtio que, segons ha assegurat la quarta tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, compleix amb el que està establert per la normativa. A més, també ha assegurat que en el moment de l'incident hi havia cinc monitors a la piscina, complint també amb el que les normatives estableixen. Des de la mateixa piscina, Fandos ha explicat que l'autòpsia haurà de determinar la causa de la mort i que caldrà veure si el nen s'ha ofegat o bé ha patit un tall de digestió.

El grup del casal de la Fundació Social del Raval estava format per 15 nens i anaven acompanyats per cinc monitors. Segons Fandos, aquestes són unes dades que entren dins de la ràtio que estableix la normativa, que determina que hi ha d'haver un monitor per cada quatre nens. Fandos també ha dit que a la piscina complia amb els requisits de seguretat i hi havia cinc socorristes quan han passat els fets.

La quarta tinent d'alcalde ha afegit que haurà de ser l'autòpsia qui determini la causa de la mort. "No sabem si ha estat un ofegament o un tall de digestió", ha apuntat, tot remetent-se al resultat de l'autòpsia.

En el moment que han passat el fets, hi havia una setantena d'usuaris a la piscina, la majoria dels quals pertanyien a casals. Segons ha explicat la tinent d'alcalde, aquest dimecres al migdia hi havia menys nens a les instal·lacions que altres dies.

Segons han explicat a l'ACN testimonis presencials, un socorrista s'ha llançat a la piscina al veure que el nen estava surant a l'aigua amb el cap amunt i, un cop l'han tret de la piscina, l'han intentat reanimar entre un dels socorristes i l'infermer. El menor hauria vomitat i ja no hauria recuperat el coneixement. A la piscina hi havia un total de cinc socorristes i, mentre estaven fent un canvi de posicions, un d'ells s'ha adonat que hi havia el nen surant a l'aigua.

La piscina de Can Dragó té una superfície de 2.500 metres quadrats i una fondària màxima de metre i mig.

stats