Societat 01/02/2011

La Candelera riu però el fred marxa

Aquest dimecres caldrà abrigar-se però la Candelera serà un dels últims dies de fred de ple hivern d'aquesta setmana

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Arriba la Candelera, i com cada any la dita diu que si riu, és a dir si fa sol, el fred intens s'ha de mantenir unes quantes setmanes més. Aquest any riurà però de moment el fred marxa, a partir de dijous les temperatures començaran a pujar, tant de dia com de nit, i arribarem al cap de setmana amb migdies de més de 15 graus que a molts indrets permetran sortir sense jaqueta.

Tot això passarà la segona part de la setmana, perquè de moment el matí de dimecres serà molt fred, potser el més fred d'aquesta setmana, glaçarà amb mínimes de 3 o 4 graus sota zero a l'interior, i a les valls del Pirineu el dia començarà amb temperatures entre els -5 i els -8 graus. Caldrà abrigar-se bé a primera hora però el sol farà que al migdia les temperatures superin a molts llocs els 11 o 12 graus.

El dimecres serà un dia amb vent a l'Empordà, al Pirineu, a la Catalunya del Nord i a les Illes. Meteocat té activat un avís de situació de risc per vent davant la possibilitat que les ratxes superin els 90 km/h als cims del Pirineu i a l'Alt Empordà. A les Illes l'Agència Espanyola de Meteorologia hi té activada l'alerta groga per fort vent i onades altes.

Trobareu més informació i la previsió per a la vostra població a www.ara.cat/meteo

stats