LA MÉTEO
Societat 19/08/2011

Cap de setmana molt càlid

Sol, xafogor i termòmetres molt alts serà el que ens tocarà durant tot el cap de setmana

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaAquest divendres hem començat el dia amb alguns núvols baixos i algunes boirines en punts de la Costa Brava i de la Costa Daurada. Aquests s’aniran trencant al llarg del matí però sense acabar de desaparèixer del tot. A la resta del territori, el dia s’ha despertat amb un cel ras i ben assolellat. A la tarda, ens arribaran alguns núvols prims que enteranyinaran el cel, però en general serà un dia ben assolellat i calorós.

I és que durant tot el cap de setmana l’estabilitat i el bon temps seran els nostres protagonistes. Sol, molta xafogor i termòmetres molt alts serà el que ens tocarà suportar al llarg d’aquest cap de setmana, amb temperatures que superaran els 35 graus i, puntualment, podran fregar els 40 graus en zones de les Terres de l’Ebre i de l’àrea de Ponent, emplaçaments en els quals hi ha activat avís del Servei Meteorològic de Catalunya que adverteix que les temperatures poden ser especialment altes, fins i tot pel que correspon a aquestes dates d’agost.

Les comarques afectades per aquesta situació són: les Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell. Per això la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat demana a la població que prengui les mesures adients d’autoprotecció i eviti situacions i activitats de risc en les hores de màxima insolació al llarg dels propers dies. A la resta del territori, les màximes també seran molt elevades, amb valors al voltant dels 35 graus, mentre que a la costa la sensació de xafogor serà molt acusada i tindrem tres dies que costarà suportar aquest ambient tant carregós.

La setmana que ve l’encetarem amb molt de sol però les temperatures recularan una mica, la calor afluixarà a partir de dilluns i per tant la calor ja serà més pròpia per l’època de l’any.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats