La Méteo
Societat 15/10/2011

Cap de setmana amb més fred però ben poca aigua

La calor ja queda enrere però la pluja no acaba d'arribar

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que aquesta matinada no ha estat pas especialment freda, al migdia sí que notarem que els termòmetres continuen a la baixa i avui la majoria de màximes es mouran entre els 21 i els 24 graus.

Aquesta normalització de les temperatures tindrà continuïtat: demà diumenge el mercuri es mantindrà a ratlla i, tot i alguns petits alts i baixos, la setmana que ve també la passarem amb menys de 25 graus a primera hora de la tarda. En tot cas, res ens fa pensar en cap gran fredorada abans de vuit o nou dies.

Tot plegat amb poques complicacions a curt i mig termini. Ens hem aixecat amb força núvols i fins i tot alguns petits ruixats al Montsià i el Baix Ebre, però el dissabte no serà de paraigua i només a les terres de l'Ebre es podran escapar algunes gotes fins al migdia.

De fet, el sol anirà guanyant protagonisme amb el pas de les hores –potser cap al terç sud del país serà on costarà més que s'obrin grans clarianes– i, en conjunt, gaudirem d'una jornada de molt bon aprofitar.

Demà els núvols encara seran més residuals i això afavorirà que el contrast tèrmic entre el dia i la nit sigui una mica més acusat: el fred serà més evident a primera hora i al migdia les màximes repuntaran un pèl. En tot cas, insistim que les temperatures d'aquest cap de setmana ja seran més normals per l'època i que, en alguns casos, quedaran més de 10 graus per sota dels registres rècord de dimecres passat.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats