Societat 05/08/2012

Cap de setmana de petites grans estrenes castelleres

La diada de Màrtirs Street ha esdevingut protagonista del cap de setmana

Efren Garcia
2 min
Tres de nou amb folre dels Castellers de Vilafranca

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A les portes d’un agost d’alta intensitat castellera, el cap de setmana ha estat més pausat que de costum. Les colles grans han baixat pistonada i tres formacions han aprofitat l’aturada per internacionalitzar el fet casteller. Els Minyons de Terrassa a Budapest, els Castellers de Terrassa a Galicia i la Jove de Sitges a Itàlia han alçat les seves construccions de sis i de set pisos. Però a casa, d’altres han aprofitat el temps.

La ruta de les deu catedrals

Dissabte els Castellers de Barcelona van fer una passa important abans d’iniciar les vacances castelleres. A la diada de Màrtirs Street, tant ells com els Castellers de Vilafranca van descarregar els seus primers cincs de vuit de la temporada i ja hi ha deu colles que l’han aconseguit coronar enguany. Fins al moment el màxim nombre de colles que havia aconseguit carregar o descarregar la catedral castellera en una mateixa temporada havia estat de vuit.

A punt per fer el salt

Els Castellers de Barcelona van segellar dissabte una magnífica diada: van descarregar el primer cinc de vuit de la temporada i van coronar el primer gran espadat. A més, els barcelonins van mostrar un bon domini del folre. Van descarregar un dos de vuit que s’havia complicat després de l’aleta i van celebrar-ho pensant ja en un segon tram de temporada que esdevé molt engrescador.

Arriba el primer tres de vuit amb agulla

Un cop descarregats el dos de nou amb folre i manilles i l’espadat de vuit, els Castellers de Vilafranca comencen a pensar en clau de gamma extra. Dissabte van estrenar el tres de vuit amb agulla, el primer que veu el món casteller enguany. Els verds van col·locar-hi l'acotxadora divendres a assaig i dissabte van demostrar que ja estan preparats per començar la feina de amb un dels folres més complicats de lligar.

Trenta anys del carro gros vermell

La diada castellera de Màrtirs Street ha comptat durant gran part de la seva història amb la participació inqüestionable dels Castellers de Barcelona. Dissabte els de la camisa vermella van esdevenir protagonistes tornant al lloc que va veure l’aleta del seu primer quatre de vuit trenta anys després d’aquella fita. Els barcelonins, que podien haver atacat un repertori més ambiciós, van decidir tancar la tercera ronda de la seva actuació descarregant un carro gros molt especial per a la colla.

Els Xicots fan la clàssica

Ja feia setmanes que els Xicots perseguien la fita però no va ser fins dissabte que van aconseguir la primera clàssica de vuit de l’any. Els vilafranquins van descarregar el segon quatre de vuit de la temporada però van mostrar-se excessivament nerviosos en executar el tres, que va cedir mentre la canalla començava el seu descens.

La Joves estrenat el nou de set a Masllorenç

Actuant en solitari, la Colla Joves Xiquets de Valls, una històrica dominadora del cinc de vuit, va descarregar el primer nou de set de la temporada, el tercer del seu historial. Els vallencs han descarregat enguany el set de vuit en dues ocasions i l’estructura del nou podria obrir-los les portes de la gamma extra per un camí que no havien recorregut mai fins al moment.

stats