Societat 01/04/2011

Cap de setmana amb calor gairebé d'estiu

Diumenge arriba un front amb molts núvols prims que deixarà poques precipitacions

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaL’augment de les temperatures que ahir ja es va començar a notar avui s’accentuarà. A ciutats com Lleida, Girona o Tortosa s’arribarà als 25 graus i en general el mes d’abril començarà amb un migdia gairebé de màniga curta. Durant el cap de setmana les temperatures es mantindran en aquesta línia, i en tot cas serà a partir de dimarts o dimecres de la setmana vinent que les nits tornaran a ser més fredes i els migdies menys càlids.

Avui i demà el cel serà clar arreu, només amb l’excepció d’alguns bancs de boira que puguin aparèixer a la costa. Aquest és un fenomen difícil de preveure, però aquest matí la visibilitat ja s’ha reduït en alguns sectors de Mallorca, i de fet és aquí, a les Illes, on s’intueix més probable la possibilitat de boires costaneres.

Diumenge arribarà un front per l’oest. Per ara els mapes del temps indiquen que no acabarà d’entrar a casa nostra però que taparà el cel a la Franja i a moltes comarques de Lleida. A la resta hi farà arribar moltes bandes de núvols prims que entelaran força el cel però no evitaran que les temperatures pugin amb força. El front deixaria ruixats al Pirineu a la tarda, i la situació no permet tampoc assegurar que no arribin a caure xàfecs aïllats a d’altres comarques de Lleida o de la Franja, però ara per ara pensem que això no passarà.

Trobareu una previsió més detallada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats