Mejías (Cs) acusa Pisarello de "masclista" per la picabaralla de la comissió

El primer tinent d'alcalde li va retreure que es comportés com una "mestra d'escola autoritària"

No és el primer cop que la cap de files de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, s'enganxa amb qui és la mà dreta d'Ada Colau a l'Ajuntament, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello. Però la picabaralla que tots dos van protagonitzar ahir a les acaballes de la comissió d'economia –que presideix la mateixa Mejías– sí que és la que ha tingut més escenificació: la cap de files de Cs va decidir abandonar la comissió indignada després de comprovar que Pisarello no sabia ni en quin punt de l'ordre del dia es trobaven en un moment que li tocava intervenir. "Aquestes actituds són de vergonya aliena", li va retreure Mejías, que assegura que ha participat en moltes comissions i que mai abans no havia vist actituds d'aquest tipus per part del govern.

"Arribats a aquest punt, aquesta presidenta se'n va. No suporto aquesta falta d'interès i aquesta falta d'educació", assegurava la cap de files de Cs mentre abandonava el seu lloc i mentre el regidor de Barcelona en Comú, Agustí Colom, intentava, sense èxit, posar orde. La resposta de Pisarello, però, també ha portat cua, perquè va acusar Mejías de cridar com si fos "una mestra d'escola autoritària". Per això, avui Mejías –que, de moment, lidera la formació a Barcelona a l'espera de si Manuel Valls accepta l'oferta que li ha fet el partit de cara al 2019– ha afegit més llenya al foc i ha acusat el primer tinent d'alcalde d'actuar amb un "component masclista" i ha assegurat que actua amb falta de consideració cap a la presidenta de la comissió –que és ella– per la seva "consideració de dona". I Pisarello li ha respost defensant que "el masclisme és una cosa molt seriosa com per qualificar de masclista qualsevol discrepància que es tingui" i ha recordat que està en un govern que es defineix feminista i que aplica polítiques en aquest sentit.

Mejías l'acusa de "desídia", d'absentar-se a les comissions de manera reiterada i de delegar les seves intervencions en tècnics. I, per això, creu que és necessari fer-li un "toc d'atenció".

"Són inacceptables les faltes de respecte constants i les absències reiterades a les comissions i el desinterès pels temes", va lamentar la presidenta del grup municipal de Cs ahir en un tuit després de la sessió. Al missatge també criticava el "menyspreu sistemàtic a l'oposició de l'equip de govern municipal". Mejías s'ha disculpat amb la resta de membres de la comissió per la seva plantada. 

Els dos regidors en conflicte, però, no són els únics que s'han referit a la polèmica. El grup municipal del PDECat, per exemple, ha criticat a través de Twitter  "l'actitud masclista i de menyspreu" del tinent d'alcalde, que es refereix a la regidora Mejías com a "mestra d'escola autoritària". El grup també qüestiona, però, la reacció de Mejías: " Una presidenta ha de saber imposar l'autoritat sense cridar ni fer espectacles".

La líder de la formació taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, també ha considerat avui "una falta de respecte" les absències de Pisarello. "És una degradació institucional de la senyora Colau", ha defensat, i després ha expressat el seu desig que arribin les eleccions "per poder recuperar una Barcelona amb un projecte d'enlairament i treure-la d'aquesta degradació institucional i aquesta paràlisi a què ens està portant la senyora Colau".

A l'últim ple, sense anar més lluny, Pisarello i Mejías ja van tenir la seva particular topada quan el primer tinent d'alcalde es va adreçar en francès a la regidora amb referència a l'oferiment que ha fet el seu partit a Manuel Valls per ser alcaldable. En plena polèmica per l'elecció del nou alcaldable, aquesta polèmica ha situat Mejías al focus mediàtic.

Més continguts de