Societat 16/02/2012

El Carnaval també arriba a la cuina

Els aliments fets a base d'ous i carn de porc són els plats estrella d'aquest Dijous Gras que marca l'inici de les festes de Carnaval

Thaïs Gutiérrez
1 min
El Carnaval també arriba  a la cuina

BarcelonaAvui és Dijous Gras o Llarder, el dia que marca l'inici de les celebracions del Carnaval arreu dels Països Catalans. I avui toca menjar botifarra d'ou, truites i coca de llardons, els menjars més típics d'aquesta època d'excessos que és el Carnaval.

El Gremi de Carnissers ha fet públic que enguany s'han elaborat 498.000 quilos de botifarra d'ou, una xifra similar a la de l'any passat, tot i que el Gremi confia que les vendes pugin un 2% perquè tal com diu un dels seus portaveus "la crisi no ha afectat gaire la celebració de les tradicions". La botifarra d'ou té el seu origen en l'Edat Mitjana, una època en què abundaven dos aliments en terres catalanes: la carn de porc i els ous.

Podeu llegir el reportatge a l'Ara Premium.

stats