Càrregues, un mosso ferit i dos cotxes de la Policia Nacional mig cremats a la Via Laietana, després de la manifestació alternativa

Els Mossos carreguen amb pilotes de goma per buidar la Via Laietana, i un agent ha quedat ferit quan l'ha atropellat una furgoneta del mateix cos 

Després de la manifestació que han convocat els sindicats alternatius amb motiu de la vaga general, cap a les 20.00 h, quan els organitzadors han donat per acabada la protesta, s'han viscut enfrontaments entre la policia i els manifestants, que han acabat amb càrregues i corredisses per Via Laietana. Les càrregues han començat quan alguns participants han llançat un explosiu contra la policia.

D'altra banda, algunes persones han intentat cremar dos cotxes de la Policia Nacional al davant de la prefectura, i hi han hagut d'intervenir els Bombers. L'edifici, de fet, no estava protegit en el moment en què hi ha arribat la manifestació i la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha criticat que els Mossos no haguessin defensat la prefectura. A més, un agent dels Mossos ha estat ferit després que una furgoneta del cos policial l'ha atropellat.

La manifestació, convocada per la CGT, la CNT, el moviment del 15-M i assemblees de barri, entre altres, ha comptat amb 8.000 assistents, segons la Guàrdia Urbana. La marxa ha començat a la confluència de passeig de Gràcia amb Diagonal. La manifestació ha avançat per la Diagonal amb crits contra "L'Europa del capital". Poc després de les 19.00 h, l'Estació de Renfe de Passeig de Gràcia, que està en obres, ha tancat per motius de seguretat. Poc abans de les 19.30 h, els participants de la manifestació han arribat a la plaça d'Urquinaona, on els participants han escridassat un local de pizzes que estava obert al públic, i al cap d'uns minuts s'han dirigit cap a Via Laietana. Molts dels participants han tret la brossa dels contenidors i les papereres per abocar-la a dins de les seus de les entitats bancàries, i alguns han llançat petards cap als Mossos.

29 persones ateses pel SEM a la ciutat

En total, el Servei d'Emergències Mèdiques ha atès 29 persones a Barcelona. D'aquestes, 12 eren mossos (un de greu, dos de menys greus i 9 de lleus) i 17 n'eren ciutadans (dos de greus, dos de menys greus i 13 de lleus).

Més continguts de