Societat 27/10/2011

Carreteres tallades, retencions i un desallotjament a Blanes pel temporal de pluja

Protecció Civil manté activat l'Inuncat, però el rebaixa a nivell de prealerta. Els problemes a Rodalies han quedat solucionats

Acn
3 min

BarcelonaEl temporal de pluja d'aquest dijous ha obligat als Bombers a fer un total de 41 sortides des de les deu del matí d'aquest dijous fins a les sis de la tarda, mentre que el telèfon d'emergències 112 ha atès 85 trucades. La majoria han estat al Camp de Tarragona, amb un total de 22 avisos, seguit de l'àrea metropolitana sud, amb 16 avisos que s'han concentrat sobretot al Baix Llobregat. Les pluges també provoquen problemes a les carreteres. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), la carretera C-31B a Salou, la N-340a a Tarragona i la TV-7211 a Reus estan tallades per inundacions. Pel que fa al pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat), segueix activat en fase d'alerta per la situació meteorològica de risc per pluges.

Per demarcacions, la de Girona i Lleida no han registrat cap avís relacionat amb el temporal, mentre que la regió d'emergències centre ha rebut un avís i la metropolitana sud setze, bàsicament al Baix Llobregat. A la de Tarragona se n'han produït 22 i a la metropolitana sud setze.

El Servei Català de Trànsit recomana respectar els límits establerts i moderar la velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles, frenar amb suavitat i previsió i circular amb primera i lentament en cas d'haver de travessar un bassal gran.

Desallotjament a Blanes

Els quinze veïns de l'edifici contigu al bloc afectat per un descalçament han hagut de marxar de casa aquest dijous al vespre. L'Ajuntament de Blanes ha assegurat que es tracta d'un desallotjament preventiu ja que l'edifici no pateix danys estructurals. La decisió s'ha pres perquè, tant els veïns del bloc afectat pel descalçament -el número 54 de la rambla Joaquim Ruyra- com els del número 52, comparteixen la mateixa entrada. Per tant, davant d'un hipotètic esfondrament, els veïns del número 52 quedarien aïllats i no podrien entrar ni sortir de casa malgrat que l'edifici està en bones condicions. Els treballs s'han aturat aquesta tarda i es reiniciaran a primera hora de demà. Actualment ja hi ha 36 desallotjats

Problemes a Rodalies

En la majoria d'aquesta avisos els Bombers han estat requerits per treure aigua de baixos, soterranis i pàrquings, per ajudar conductors que han quedat embarrancats per l'aigua amb el seu vehicle i per retirar arbres caiguts a la via pública. En aquest sentit, els Bombers han desplaçat, a les tres de la tarda, una dotació per retirar un arbre que havia caigut sobre la catenària del tren al baixador de Castelldefels, fet que ha obligat Protecció Civil a emetre un avís de prelaerta del Ferrocat. Al voltant de les quatre de la tarda l'arbre ja ha estat retirat.

Pel que fa a l'afectació municipal, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha activat el seu Pla d'Actuació Municipal (PAM) per inundacions. Les incidències es concentren sobretot a la comarca de la Selva i a la zona més interior de Girona, segons Protecció Civil.

Protecció Civil recomana extremar les precaucions en punts inundables i evitar l'accés a les zones properes als rius, rieres i guals, així com fer seguiment de les informacions meteorològiques.

Es manté l'Inuncat

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté actiu el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la situació meteorològica de risc per pluges del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i les incidències provocades per les pluges, però l'ha rebaixat a les vuit del vespre a nivell prealerta.

Entre les incidències destaquen les que s'han produït a les carreteres, amb afectacions a tres vies que estan tallades en tots dos sentits per inundacions. Es tracta de la C-31B, que està tallada a Salou (Tarragonès); la N-340a, tallada a Tarragona i Vila-seca, i la TV-7211, tallada a Reus.

D'altra banda, també hi ha dues vies afectades per accidents. Es tracta de la C-63 tallada a Brunyola (Selva) en tots dos sentits de la marxa; la TV-3223 tallada a Pradell de la Teixeta (Priorat) en tots dos sentits per un accident, i l'A-2 tallada a Esparreguera (Baix Llobregat) en sentit Barcelona i un carril tallat en sentit Lleida.

stats