Societat 23/05/2011

La fiscalia rebaixa la petició de presó pel gendre dels Tous d'11 anys a 7 i mig

El ministeri fiscal rebaixa la petició perquè ara considera que l'objectiu de l'acusat era impedir la fugida dels presumptes lladres i no tenia intenció de matar, com havia indicat al principi

Laia Espín
1 min

BarcelonaEl ministeri públic rebaixa la petició de presó pel gendre dels Tous, Lluís Corominas, per haver matat d'un tret un presumpte lladre albano-kosovar, Sinani Gazmend, el 9 de desembre de 2006, fins a 7 anys i 6 mesos. De totes maneres, la fiscalia continua considerant que Corominas va cometre un homicidi amb l'agreujant de superioritat ( l'acusat portava una arma de foc i els dos presumptes lladres estaven totalment desarmats) i amb els atenuants d'obcecació i de reparació del dany. Segons la fiscalia, el gendre dels Tous en el moment dels fets va actuar sota un estat de pertorbació provocat pel clima d'inseguretat ciutadana que hi havia aquells dies que li va produir una disminució de le capacitats de conèixer i decidir. D'altra banda, el ministeri públic, considera que va reparar part del dany perquè va dipositar al jutjat 150.000 euros. De totes maneres, augmenta la petició d'indemnitazció fins a 270.000 euros, ja que incorpora 60.000 euros per als pares de Gazmendi.

Tanmateix, els elements més destacats de la nova petició fiscal són el canvi d'intencionalitat amb el qual actua Corominas, segons la fiscalia. Ara, creu que l'acusat va actuar amb la intenció d'evitar la fugida i essent conscient del risc que per les vides dels dos ocupants del vehicle Renault Megane implicava la seva acció i sabent de les altes probabilitats de causar la seva mort, va efectuar dos trets dirigits al lateral esquerra del cotxe. En canvi, en el primer escrit del fiscal es deia que l'acusat va actuar amb l'ànim d'acabar amb la vida dels ocupants del Renault.

L'acusació particular també ha reduït la petició de presó de 14 anys a 11 i mig, ja que ara incorpora l'atenuant de reparació del dany.

stats