Societat 22/08/2011

Els Castellers de la Vila de Gràcia eclipsen el cap de setmana

Efren Garcia
3 min
Primer folre gracienc Els Castellers de la Vila de Gràcia van estrenar ahir els castells folrats després de carregar a casa, en plena festa major, la primera torre de vuit amb folre de la seva història.

Els Castellers de la Vila de Gràcia van fer història durant la diada de la seva festa major en coronar per primer cop la torre de vuit amb folre. Van apuntar-se tres castells de vuit que els va servir per superar la resta de les formacions barcelonines, històricament superiors. A més, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls van emmarcar la jornada descarregant, a banda i banda de la plaça, el cinc de vuit, la construcció més destacada de l'actuació. A Igualada, els Moixiganguers de la ciutat van recuperar els galons de vuit després de carregar el primer quatre de vuit de la temporada. Ho van fer actuant al costat dels Minyons de Terrassa, que tornaven a plaça després de les vacances i dels Xiquets de Tarragona, que venien d'estrenar el tres de nou amb folre i el cinc de vuit en una inoblidable diada de Sant Magí a Tarragona.

Els Castellers de la Vila de Gràcia van enlluernar, a casa, dues grans colles castelleres. Si bé les seves intencions eren del tot conegudes, calia lligar-ho tot abans de dir blat. Van descarregar el quatre de vuit sense complicacions i van mostrar una feina exemplar a l'hora de plantejar la primera torre de vuit amb folre de la seva història. Els graciencs van construir un folre compacte i van dibuixar un dels millors troncs de torre que han fet enguany. Tot i fer llenya durant la baixada van deixar molt bons detalls que fan somiar que descarregaran aquesta gran estructura. Van culminar, a més, la millor diada de la seva història amb el tres de vuit descarregat i molt controlat a la tercera ronda, el primer de l'any.

Dues catedrals a la Vila de Gràcia

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va descarregar el seu novè cinc de vuit de la temporada i va demostrar que torna a dominar la torre amb folre després que enguany no l'hagi intentat tant com hauria volgut. Van aprofitar també el tres de vuit per llimar detalls en aquesta estructura, que ha vist, durant la setmana, els nou pisos en dues ocasions. Malgrat el gran resultat dels tarragonins, la Colla Vella dels Xiquets de Valls no es va deixar temptar i va centrar-se només en els seus objectius. Van descarregar un gran cinc de vuit a la primera ronda i van seguir donant rodatge a un nou de set força lleuger en els pisos superiors.

Estrenes, també a Igualada

Els Moixiganguers d'Igualada van posar fil a l'agulla per a un gran projecte: recuperar el quatre de vuit que tot just havien estrenat la temporada passada. Gràcies a un bon inici d'any i amb forces renovades després de l'aturada estival, els de la camisa morada van agafar prou embranzida per coronar el quatre de vuit. Tot i així, no van poder completar la festa, ja que el castell va fer llenya després de l'aleta. Els Moixiganguers van afegir-hi el sisè cinc de set de la temporada i el cinquè tres de set aixecat per sota, dues estructures que confirmen que estan en bona forma.

L'altra colla que es retrobava amb el públic després de les vacances era la dels Minyons de Terrassa. Els egarencs van dur a plaça la torre de vuit amb folre i el pilar de set -aquest, només carregat- amb només dos assajos de bagatge. Segons les declaracions del seu cap de colla, Nani Matas, durant el sorteig de l'ordre d'actuació de la diada de Sant Fèlix, aquestes dues estructures podrien alçar-se un pis més el 30 d'agost. Al seu costat, els Xiquets de Tarragona van descarregar els dos castells bàsics de vuit després de protagonitzar la millor diada de Sant Magí de l'època moderna.

stats