Societat 26/04/2013

L'home trobat dins un contenidor a Empuriabrava ha mort degollat

Els veïns que han localitzat el cos diuen que es veien dues cames que sobresortien de la brossa

Acn
2 min

Castelló d'EmpúriesL'home trobat dins un contenidor a Empuriabrava (Alt Empordà) ha mort de forma violenta. Fonts de la investigació han assegurat que l'home, d'uns 40 anys i d'origen marroquí, ha estat degollat. Uns veïns han trobat el cadàver a quarts de 8 del matí, quan anaven a llençar la brossa. "La meva dona ha vist dues cames i m'ha vingut a avisar de seguida", ha explicat el veí, Luciano. Llavors, han avisat els Mossos d'Esquadra que s'han desplaçat fins al lloc dels fets amb la comitiva judicial i que investiguen els fets. L'aixecament de cadàver s'ha fet cap a les 12 del migdia. La víctima, amb ferides d'arma blanca, havia quedat enterrada entre la brossa i al contenidor hi havia molta sang.

Una veïna del carrer Cap-Ras d'Empuriabrava ha anat a llençar les escombraries a un contenidor que hi ha prop de casa seva cap a dos quarts de 8 del matí. A dins, hi ha vist el que li han semblat les cames d'una persona i ha anat a avisar de seguida al seu marit. "No estava segura que si eren cames o potser dos trossos de fusta posats de costat i m'ha vingut a buscar perquè hi anés a mirar", ha explicat el marit, Luciano.

La parella ha tornat a obrir el contenidor i ha comprovat que es tractava d'unes cames humanes. "Estava estirat, enterrat per bosses plàstic i només es veien les cames", ha explicat el veí que detalla que l'home estava bocaterrosa, anava vestit i li ha semblat que era "jove, d'uns quaranta anys". Com que han vist que l'home no es movia, els veïns han intentat parlar amb ell per veure si encara era viu. "Li hem preguntat coses però, com que no ha contestat, hem trucat a la policia", ha detallat.

Els Mossos d'Esquadra han acordonat tot el carrer i han tapat la zona del contenidor amb una lona. Els agents de l'àrea territorial d'investigació han recollit mostres de sang per extreure'n ADN i empremtes. De fet, a l'interior del contenidor era ben visible un palmell de mà ensangonat, hi havia un regueró de sang que baixava per l'exterior i restes de sang al terra.

La comitiva judicial s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i cap a les 12 del migdia s'ha fet l'aixecament de cadàver. El agents també han buidat el contenidor i s'han endut bosses que hi havia a l'interior. Els Mossos també han pres declaració al matrimoni que ha trobat la parella i els hi han agafat les empremtes i mostres d'ADN per discriminar-les quan facin la investigació al laboratori.

La investigació està oberta i treballen amb la hipòtesi que es tracta d'un crim. Els esforços se centren ara en identificar el cadàver.

stats