Mor Luis del Castillo Aragón, expresident del Col·legi d'Advocats Penal Internacional

El destacat advocat penalista també era degà emèrit del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

El destacat advocat penalista Luis del Castillo Aragón, degà emèrit del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i expresident del Col·legi d'Advocats Penal Internacional (BPI-CAPI), ha mort avui a Figueres (Alt Empordà), segons han informat fonts judicials.

Nascut a Madrid el 1934, es va llicenciar en Dret el 1956 i tres anys més tard va traslladar la seva residència a la capital catalana, on va ser professor de la Universitat de Barcelona des de 1960 fins al 1966, com a adjunt a la càtedra de dret polític, si bé va ser expulsat de la UB per motius polítics.

El 1975 Luis del Castillo va fundar el seu propi despatx penalista a Barcelona. Des que es va incorporar com a col·legiat a l'ICAB, el 1970, va estar molt vinculat a la vida col·legial i va col·laborar com ponent a la comissió de deontologia, que posteriorment va presidir. També va ser vicedegà del Col·legi del 1997 al 2005, i va exercir com a degà entre els anys 2002 i 2003.

El 2002 va ser elegit representant espanyol del Col·legi d'Advocats del Tribunal Penal Internacional del BPI-CAPI, un selecte grup de lletrats del món escollits per assessorar la Cort Penal Internacional (CPI), amb la finalitat de jutjar els crims de guerra contra la humanitat.

L'any 2010 Luis del Castillo va assumir la presidència del Col·legi d'Advocats Penal Internacional (BPI-CAPI), un càrrec que va exercir fins al 2014.

Del Castillo va rebre diversos premis al llarg de la seva vida professional. L'any 2003 va ser guardonat pel Consell General de l'Advocacia Espanyola (CGAE) amb la Creu al Mèrit en el Servei de l'Advocacia. El 2015 va rebre la Gran Creu al Mèrit en el Servei de l'Advocacia que concedeix el mateix CGAE, i el mateix any va ser condecorat amb la Creu d'Honor de l'Orde de Sant Raimon de Penyafort de mans del llavors ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Actualment Luis del Castillo era president de la comissió de justícia penal pnternacional de l'ICAB i president honorari del CAPI-BPI.

Durant tota la seva trajectòria professional i vital, Luis del Castillo "es va erigir com un gran defensor de les llibertats i els drets humans", ha destacat avui el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat la pèrdua de Luis del Castillo en un missatge al seu compte de Twitter en què ha destacat que va ser "un prestigiós advocat compromès amb les causes de la llibertat, la democràcia, el progrés i la justícia internacional". "Honorem la seva memòria i prosseguirem els seus combats", acabava dient Iceta.

Més continguts de