SANITAT
Societat 01/09/2012

Catalunya adopta el model de França en l'atenció als sensepapers

Gairebé tot Europa, excepte Itàlia, imposa condicions en l'accés dels immigrants a la sanitat

Lara Bonilla
1 min
NOU MODEL D'ACCÉS A L'ATENCIÓ SANITÀRIA
 Unes 600.000 targetes sanitàries a Catalunya deixaran avui de funcionar en aplicació del reial decret del govern espanyol que restringeix l'accés a la sanitat als immigrants sense papers, a les persones que no hagin cotitzat i als rendistes.

BarcelonaA Europa, la majoria de països donen assistència als sensepapers, tot i imposar condicions. Entre els més restrictius hi ha Alemanya i Suècia. Catalunya adopta el model de França i Portugal on es demana haver-hi viscut durant almenys tres mesos així com demostrar una renda mínima. "Aquesta és una solució més senzilla i equilibrada, i segurament menys costosa, que la via espanyola", diu el professor d'economia i empresa de la UPF, Jaume Puig-Junoy. A Espanya, l'accés a la sanitat deixarà de ser universal des d'avui. "La solució adoptada pel govern espanyol és més semblant a la de Grècia, Romania i Alemanya, amb la diferència, respecte dels dos últims, que de moment no existeix el deure de denunciar els sensepapers", afegeix

A Bèlgica i Holanda, permeten l'accés dels immigrants irregulars però amb alguns requisits i a Regne Unit o Suècia assisteixen d'urgències però la resta de serveis s'han de pagar.

Llegiu-ho i consulteu el gràfic complet de l'atenció dels sensepapers a Europa a l'Ara Premium.

stats