SUCCESSOS
Societat 03/12/2010

Catalunya, eix bàsic de l'activitat de la màfia russa segons Wikileaks

Un dels documents fets públics per Wikileaks descriu Catalunya com un punt important de l'activitat de la màfia russa per al blanqueig de diners. Els fiscals Ricardo Cavero i Fernando Bermejo expliquen en la seva declaració que en terres catalanes hi ha "molts i molts" membres de la màfia russa

Redacció
1 min

BARCELONACavero és el fiscal responsable del departament antidroga de la fiscalia provincial de Barcelona i Bermejo és el fiscal delegat a Barcelona de la fiscalia anticorrupció. Tots dos asseguren en aquest document, filtrat per Wikileaks a The Guardian, signat l'octubre del 2009, que Catalunya és un punt important de l'activitat de la màfia russa. Segons l'autor de l'informe, Bermejo va explicar en les seves declaracions que hi ha una gran activitat de blanqueig de diners a Catalunya i "molts, molts membres de la màfia russa". I tant ell com Carvero van coincidir que les declaracions públiques de les autoritats espanyoles de l'any 2008 dient que en una anterior batuda en qual s'havia atrapat Petrov i d'altres membres havien servit per decapitar la la màfia russa a l'Estat espanyol eren fruit del moment d'eufòria però que no reflectien la realitat.

Bermejo va explicar,segons l'informe, que els líders de la màfia van anar primer a la Costa Brava de vacances i allà van trobar oportunitats en la laxitud de la llei per convertir Catalunya en un punt important de la seva activitat.

stats