Catalunya és la segona comunitat amb el major nombre d'execucions hipotecàries de l'Estat

A Catalunya es van dur a terme el 18% de les execucions hipotecàries de l'Estat durant el tercer trimestre, segons un informe publicat avui pel CGPJ

Al tercer trimestre del 2014 es van dur a terme a Catalunya el 18% de les execucions hipotecàries de l'Estat. D'aquesta manera, Catalunya és la segona comunitat de l'Estat amb el número més alt d'execucions hipotecàries. El primer lloc l'ocupa Andalusia amb el 22,6% del total estatal i el País Valencià el tercer, amb un 15,5%. Així ho indica un informe publicat aquest divendres pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que assegura que al total de l'Estat es van produïr 16.767 execucions entre els mesos de juliol i setembre. Aquesta xifra implica un descens de l'1,4% respecte l'any anterior.

L'informe també mostra que els llançaments practicats durant el tercer trimestre de l'any -que afecten diferents tipus d'immobles, no només vivendes- van ser un 13.341 al total de l'Estat. Es tracta d'un augment d'un 7,3% respecte el mateix període de l'any passat. A Catalunya es van produïr el 22,2% dels llançaments, el número més elevat d'entre totes les comunitats. El rànquing el segueixen el País Valencià (16,4%) i Andalusia (15,8%).