Meteorologia
Societat 26/12/2010

Alerta taronja a Catalunya pel fred

El vent pot superar els 90 km/h en algunes zones, sobretot al nord

Agències
1 min

BarcelonaContinua l'alerta taronja a Barcelona i Girona pel fred intens i el vent que bufa a la zona. El Pla de Protecció Civil es manté activat. La previsió meteorològica indica que tot el dia d’avui es poden donar fortes ràfegues de vent superiors als 90 km/h sobretot al nord del país.

Les comarques més afectades avui són les del nord de Catalunya i les del Pirineu, mentre que en la situació ha millorat sensiblement a la zona del Baix Ebre, que divendres va patir amb duresa les inclemències del temps. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha insistit avui a demanar als conductors que extremin les precaucions al volant, especialment a les autopistes i les vies ràpides. Es recomana reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle i, en el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.

Baixes temperatures

Gran part de Catalunya està patint temperatures molt baixes. Moltes comarques encara no superaven els 5 ºC de temperatura a primera hora de la tarda. És el cas del Pla de l'Estany, Osona, el Pallars Jussà, el Bages, l'Anoia, el Segrià, Garrigues, la Conca de Barberà, el Priorat i la Terra Alta. En bona part del territori, de fet, les el termòmetre se situava a quarts de tres prop d'1 ºC: a la Vall d'Aran (-0,8), el Berguedà (0,4 ºC), el Ripollès (1,9 ºC), el Solsonès (0,7 ºC), la Noguera (0,8 ºC), la Segarra (-0,4 ºC) i l'Urgell (1,4 ºC).

Consulteu la previsió per avui i demà a la méteo.

stats