SOCIETAT
Societat 04/07/2012

Catalunya disminueix un 3% la generació de residus municipals

La reducció permet assolir un any abans l'objectiu previst

Marta Pinzolas
1 min
El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost (dreta), i el secretari de Medi Ambient i sostenibilitat, Josep Enric Llebot

BarcelonaCatalunya ha disminuït la generació de residus municipals un 3% respecte a l'any 2010, malgrat que la població va augmentar un 0,36%. Concretament, l'any 2011 es van generar 4.066.063 tones de residus. Del total, se'n van recollir selectivament un 40,93%, un 0,4% més que el 2010. Així doncs, la tendència de la recollida selectiva continua sent positiva. Així ho constata l’informe estadístic anual de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), que han presentat aquest matí el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i el director de l'ARC, Josep Maria Tost. La generació de residus per habitant també millora, cosa que ha permès assolir l'objectiu marcat en el programa de gestió de residus municipals un any abans del previst.

Per comarques, la Terra Alta, Osona i el Priorat són les que tenen un major índex de recollida selectiva neta, és a dir, un cop descomptats aquells residus que no corresponen al contenidor on es dipositen, amb percentatges superiors a la mitjana catalana. Per contra, l'Anoia, la Cerdanya i el Baix Penedès se situen a la cua del rànquing.

L'informe també ha constatat un augment del nombre d’empreses gestores de residus industrials, que va créixer l’any passat fins a les 888, cosa que representa un creixement acumulat del 33% respecte a l’any 2007, quan es va iniciar l’actual programa de residus industrials. Aquest fet demostra que, malgrat el context de crisi, el sector no només es manté sinó que va a l’alça i genera activitat econòmica i llocs de treball.

stats