Catalunya participa en una cimera mundial de canvi climàtic a Califòrnia

Calvet i membres de la Generalitat compartiran les mesures que preveu la nova llei catalana

Califòrnia es desmarca del president dels EUA, Donald Trump, i convoca una cimera global contra el canvi climàtic en la qual participarà Catalunya. Una delegació encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, viatjarà a San Francisco per contribuir a fer balanç dels compromisos assolits tres anys després que se signés l'Acord de París del qual ara Trump s'ha desmarcat.

La delegació de la Generalitat no només es pren la cita com una manera de donar suport al govern de Califòrnia en el seu compromís amb el medi ambient, sinó que també aprofitarà per exposar davant representants d'estats i territoris de tot el món la llei catalana de Canvi Climàtic i les mesures que se'n desprenen i que s'implantaran els pròxims mesos.

La secretària de Medi Ambient del Govern, Marta Subirà, ha explicat que a la cimera exposaran la fiscalitat climàtica que preveu impulsar Catalunya. Per exemple, l'impost sobre el CO2 que emeten els vehicles i que es posarà en marxa l'any que ve o l'impost sobre grans vaixells o sobre activitats econòmiques contaminants.

El Global Climate Action Summit servirà per consensuar nous reptes i preparar nous compromisos de cara a la pròxima cimera de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, que se celebrarà el novembre a Polònia. Es parlarà de sistemes d'energia saludables, creixement econòmic inclusiu, comunitats sostenibles, custòdia del territori i inversions transformadores del clima.