Publicitat
Publicitat

MEDI AMBIENT

Catalunya ja recicla prop del 80% dels envasos

Tot i el bon nivell de reciclatge assolit en general, i especialment en els envasos, l'índex de recollida selectiva a Catalunya no s'ha incrementat gaire en els darrers exercicis

El lideratge català en el reciclatge d'envasos domèstics es consolida. Segons les últimes dades, presentades ahir per la gestora de residus Ecoembes a Barcelona, el 2011 els ciutadans catalans van reciclar 221.500 tones d'envasos, el 78% del total. Aquesta xifra es troba 10 punts per sobre de la mitjana estatal i és equiparable a les de països com Alemanya, Àustria o Dinamarca, que es troben en la franja alta del reciclatge a Europa. El percentatge assolit també supera amb escreix els objectius fixats per la Comissió Europea en aquest àmbit: un 55%.

Les dades divulgades per Ecoembes es refereixen tant als envasos lleugers que van al contenidor groc (plàstic, llaunes i brics) com als que van al contenidor blau (paper i cartró). L'any passat cada català va aportar de mitjana uns 15,25 kg d'envasos al contenidor groc, un 34% més que a la resta de l'estat. En el cas dels envasos per al contenidor blau, la xifra va ser de 23,7 kg per habitant i any, un 30% per damunt de la resta de l'Estat.

Tot i el bon nivell de reciclatge assolit en general, i especialment en els envasos, l'índex de recollida selectiva a Catalunya no s'ha incrementat gaire en els darrers exercicis. Segons les últimes dades publicades per l'ARC, aquest índex només va créixer un 0,1% entre el 2011 i el 2010.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de