MEDI AMBIENT
Societat 05/09/2012

Catalunya ja recicla prop del 80% dels envasos

Tot i el bon nivell de reciclatge assolit en general, i especialment en els envasos, l'índex de recollida selectiva a Catalunya no s'ha incrementat gaire en els darrers exercicis

Albert Punsola
1 min
Un objectiu menys llunyà: el camí cap al residu zero

BarcelonaEl lideratge català en el reciclatge d'envasos domèstics es consolida. Segons les últimes dades, presentades ahir per la gestora de residus Ecoembes a Barcelona, el 2011 els ciutadans catalans van reciclar 221.500 tones d'envasos, el 78% del total. Aquesta xifra es troba 10 punts per sobre de la mitjana estatal i és equiparable a les de països com Alemanya, Àustria o Dinamarca, que es troben en la franja alta del reciclatge a Europa. El percentatge assolit també supera amb escreix els objectius fixats per la Comissió Europea en aquest àmbit: un 55%.

Les dades divulgades per Ecoembes es refereixen tant als envasos lleugers que van al contenidor groc (plàstic, llaunes i brics) com als que van al contenidor blau (paper i cartró). L'any passat cada català va aportar de mitjana uns 15,25 kg d'envasos al contenidor groc, un 34% més que a la resta de l'estat. En el cas dels envasos per al contenidor blau, la xifra va ser de 23,7 kg per habitant i any, un 30% per damunt de la resta de l'Estat.

Tot i el bon nivell de reciclatge assolit en general, i especialment en els envasos, l'índex de recollida selectiva a Catalunya no s'ha incrementat gaire en els darrers exercicis. Segons les últimes dades publicades per l'ARC, aquest índex només va créixer un 0,1% entre el 2011 i el 2010.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats