SUCCESSOS
Societat 07/07/2011

Cau una banda que robava cotxes als centres comercials i atracava joieries

L'organització es vestia amb armilles reflectants, gorres i ulleres de sol per induir a error a les víctimes i alhora dificultar la seva identificació.

Marta Català
2 min

BARCELONARobaven vehicles als pàrquings dels centres comercials i formaven part d'una organització molt activa i ben estructurada.

Els Mossos han desarticulat una organització criminal formada per individus de procedència xilena, que es dedicava molt activament a les activitats delictives contra el patrimoni a la ciutat de Barcelona i l'entorn metropolità. Hi ha cinc detinguts, tots ells ja han ingressat a la presó.

Aquest grup criminal es destacava per la seva múltiple activitat delinqüencial diària i habitual de delictes tipus patrimonial com els furts, robatoris amb força, robatoris amb violència i/o intimidació, entre d'altres.

La investigació es va iniciar arran d'un robatori amb força, tipus encastament, que es va perpetrar el mes de febrer de 2011 a un centre comercial i a partir del qual es va poder establir la dinàmica d'un grup de persones amb una estructura criminal que es dedicava, principalment, al robatori massiu de vehicles que utilitzava posteriorment per perpetrar altres delictes.

Segons els Mossos, l'organització criminal estava formada per un nucli permanent de 5 persones i d'altres persones que formaven associacions esporàdiques en funció de l'objectiu escollit per assaltar.

Els components principals del grup es reunien diàriament per determinar el delicte que durien a terme i per distribuir-se les tasques a l'hora de perpetrar-lo.

Aquest grup destacava perquè es proveïa d'una extensa flota de vehicles, tots sostrets, que utilitzaven per delinquir posteriorment. Els vehicles els sostreien principalment a pàrquings de grans superfícies i centres comercials i amb aquests es desplaçaven arreu del territori català.

La investigació ha permès demostrar que aquest grup delinqüencial es dedicava a tot tipus de delictes, majoritàriament contra el patrimoni i en funció de l'objectiu podien decidir realitzar un furt o assaltar una joieria.

El grup establia punts de reunió a Barcelona i a zones properes amb els vehicles sostrets que utilitzaria per cometre els delictes. Habitualment es vestien amb armilles reflectants, gorres i ulleres de sol per induir a error a les víctimes i alhora dificultar la seva identificació.

Una vegada les tasques estaven distribuïdes entre ells, un dels components del grup distreia la víctima mentre l'altre executava l'acció delictiva.

Els investigats no dubtaven a utilitzar armes de foc per assaltar joieries o el vehicle sostret per encastar-lo en establiments.

Els objectius principals del grup eren vehicles, joies, terminals de telefonia mòbil i diners en efectiu.

Els Mossos han recuperat 11 vehicles sostrets i han comissat bosses de mà, carteres, mostraris de joies, telèfons mòbils, entre d'altres. Pels indicis trobats en els escorcolls domiciliaris se'ls relaciona amb més robatoris a domicilis.

stats