Cau una xarxa que importava heroïna en caixes amb pilotes de futbol

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional detenen quatre persones a l'Arboç (Baix Penedès) i intervenen 7 kg de droga

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desarticulat a l’Arboç (Baix Penedès) un grup organitzat de narcotraficants que hauria introduït set quilos d’heroïna camuflats en caixes de pilotes de futbol. De moment hi ha quatre detinguts, que han ingressat a presó per pertinença a organització criminal i delictes contra la salut pública.

Segons informen els dos cossos policials, el grup utilitzava una societat pantalla d’importació de productes esportius des del Pakistan a través del port de Barcelona. La droga l’amagaven a les parets internes de les caixes de cartró, on s’havien habilitat artesanalment uns espais per introduir-hi petites bosses de 40 grams cadascuna. Després de recollir la droga, el grup la manipulava en un habitatge de l’Arboç per vendre-la a altres narcotraficants de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.

Com a conseqüència de les operacions paral·leles que portaven a terme tant la policia espanyola com la Guàrdia Civil, els dos cossos policials van constituir un equip conjunt d’investigació. L’operació Seron ha permès intervenir set quilos d’heroïna, quatre dels quals els van localitzar a l’interior d’un vehicle en el moment que traslladaven la droga per vendre-la a altres narcotraficants, i els altres tres, en l'escorcoll de l’habitatge. Els investigadors també van intervenir 1.300 euros en metàl·lic i sis telèfons mòbils.