Cau un grup de lladres liderat per l'assaltant que es va endur 300.000 euros d'un furgó blindat fa 10 anys

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional els atribueixen cinc robatoris en dos mesos a Barcelona i Madrid

Fa gairebé 10 anys es va emportar a punta de pistola 301.000 euros després d'assaltar un furgó blindat al centre comercial Plenilunio de Madrid. Ara, segons els Mossos d'Esquadra, liderava una banda d' atracadors de joieries que en 2 mesos havia assaltat 4 establiments a les comarques de Barcelona i un a Madrid. Els agents han detingut 10 persones, 8 de les quals han ingressat ja a presó.

Segons la policia, es tractava d'un grup itinerant. La majoria dels membres eren d'origen argentí i feien estades curtes a l'Estat. S'establien en un punt de la geografia espanyola, s'hi quedaven uns 3 mesos mentre estudiaven els objectius i perpetraven els robatoris, i després marxaven per eludir la policia. Sempre anaven amb moto i utilitzaven la violència contra els propietaris i empleats de les joieries per emportar-se el botí.

3 atracaments en menys d'un mes

Els Mossos van començar a seguir la pista al grup després d'un assalt a una joieria de Barcelona el 20 de desembre. Els autors van agredir un dels empleats, a qui es van haver d'aplicar diversos punts de sutura. Els assaltants van acabar marxant amb moto sense emportar-se ni joies ni diners. El 3 de gener van tornar a intentar robar sense èxit una joieria a Badalona i el dia 13 se'n van sortir en un establiment de Santa Coloma de Gramenet.

Els agents van poder identificar l'encarregat de la logística del grup i van esbrinar que la xarxa s'havia desplaçat a Madrid a principis de febrer. Allà ja havien robat algunes motos per poder assaltar algunes joieries. El 9 de febrer van entrar a robar en un establiment de Fuenlabrada, però van haver de fugir després que una de les propietàries truqués a la policia. 

La banda va tornar a desplaçar-se a l'Hospitalet de Llobregat. Un cop localitzada el jutge va ordenar una operació policial que va acabar amb l'escorcoll de dos habitatges del grup en aquesta localitat i a Esplugues de Llobregat.

Els van trobar 12 telèfons mòbils, una arma detonadora, una destral, brides, 1.000 euros en efectiu i documentació falsificada. També es van recuperar 5 motocicletes robades que els presumptes lladres havien fet servir en els robatoris. Els agents van arrestar 10 homes d'entre 29 i 59 anys, 8 dels quals han ingressat a presó.