Societat 25/01/2011

Cau una xarxa de narcotràfic que introduïa diner fals a l'Estat a través del Port de Barcelona

2 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut una xarxa formada per 18 persones i ha intervingut 1.400 quilos d'haixix, cinc vehicles i 16.000 euros en metàl·lic d'una organització dedicada al narcotràfic entre Espanya, Itàlia i el Marroc. L'operació s'ha desenvolupat en diversos punts de l'Estat com Cadis, Pontevedra, Sevilla, Màlaga i Canàries, a més de Barcelona, des d'on s'introduïa diner fals al territori espanyol a través del Port de Barcelona, procedent d'Itàlia. La banda també es dedicava al robatori en domicilis i a la introducció i distribució a l'Estat d'aquest diner fals. Entre els detinguts hi ha catorze persones de nacionalitat espanyola, tres de nacionalitat italiana i un marroquí.

La investigació va començar quan els agents van tenir coneixement que l'organització criminal introduïa haixix a les Illes Canàries, que prèviament s'havia desembarcat a Cadis i Algesires. Els agents van comprovar que el grup estava dirigit per un ciutadà gallec i un basc i que estava perfectament organitzat i jerarquitzat. Una de les cèl·lules, formada per residents a Algesires, Ceuta i el nord de Marroc, introduïa i rebia la droga que desembarcava a les platges d'Algesires i Cadis, per on es movien amb motos aquàtiques i embarcacions pneumàtiques.

Un cop introduïda la mercaderia que havia arribat a la costa i fins al repartiment a la Península i Illes Canàries, que es feia en vehicles amb doble fons, es guardava en magatzems de l'organització.

Una altra de les cèl·lules, instal·lada a Canàries i integrada per ciutadans italians, finançava l'adquisició de la droga cometent robatoris en habitatges de les illes i amb diner fals introduït a través del Port de Barcelona i procedent d'Itàlia. En una de les vigilàncies, es van intervenir 16.000 euros en bitllets falsos en un vehicle.

Amb la desarticulació de la banda, s'han aclarit fins a tretze robatoris a les Illes Canàries.

stats