Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Cau la xarxa de pedofília més gran del món, amb 70.000 usuaris de 30 països

De moment hi ha 170 persones detingudes, set d'elles a l'Estat espanyol. Hi ha hagut escorcolls a Barcelona, Girona i Tarragona

Una operació internacional en què han participat agents de policia d'arreu del món ha identificat la xarxa de pedofília més gran descoberta fins ara. El cap de l'Europol, Rob Wainwright, ha explicat que la xarxa tindria uns 70.000 membres i arrels a 30 països. Fins ara, s'han identificat 670 sospitosos i 230 nens que haurien patit abusos i s'han detingut almenys 184 persones, 7 d'elles a l'Estat espanyol, segons informa la Guàrdia Civil.

La investigació es concentra en una comunitat pedòfila d'internet que promou la idea d'unes "relacions sexuals lliures i consentides entre adults i menors" basades en un "profund amor pels joves" . Hi ha hagut escorcolls a Barcelona, Girona, Tarragona, Castelló i València però també a les províncies d'Almeria, Badajoz, Cadis, Madrid, Màlaga, Sevilla i Saragossa. Durant els 17 escorcolls que s'han efectuat, s'han intervingut nombrosos dispositius informàtics amb contingut pedòfil. La Guàrdia Civil ha informat que entre els detinguts hi ha "depredadors sexuals que haurien abusat de diversos menors i realitzat enregistraments d'aquests abusos". Un dels pederastes, fins i tot, guardava un diari en el qual recollia les seves experiències sexuals, els seus sentiments i les tàctiques per acostar-se als menors i guanyar-se'n la confiança.

La xarxa descoberta s'identifica amb el moviment activista boylover, que segons alguns partidaris és el "moviment de l'amor cap als nens". La comunitat, present a internet, inclou una varietat àmplia d'opinions i advoca per "l'acceptació social de l'atracció romàntica d els adults cap als nens". També advoca per certs "canvis en les lleis criminals i respostes culturals que concerneixen a la pedofília". En concret, la comunitat vol que s'elimini de la legislació l'ús de l'edat com un criteri vàlid per a identificar l'abús sexual infantil.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de